Zoek niet verder, hier kan je Indonesisch leren met een klein groepje medecursisten en een zeer enthousiaste docente. Door de kleine groep krijgt elke cursist ruim de mogelijkheid zijn/haar vragen te stellen en beantwoord te krijgen. Zorg dat je de woordjes beheerst en binnen de kortste keren zijn korte gesprekjes mogelijk. 
Absoluute een aanrader voor iedereen die op een laagdrempelige, en soms speelse manier Indonesisch wil leren.
Steve

Voordat ik lessen ging nemen bij Ida, was ik al geruime tijd bezig om mbv leerboeken de Indonesische taal te leren en begrijpen. Ik kwam eigenlijk niet verder dan het leren van woorden. Door de lessen is me veel meer duidelijk geworden (met name de grammatica en hoe het zit met de werkwoorden; ook uitspraak is iets dat je alleen maar leert met een echte leraar) en ben ik met sprongen vooruitgegaan. Ida kijkt en luistert heel goed naar wat je nodig hebt en speelt daar goed op in. Ze beheerst de taal en kan alles ook zeer goed uitleggen. Ik heb geen seconde spijt gehad, dat ik naar haar lessen ben gegaan en ik zal in de toekomst zeker nog weer opnieuw op les gaan!
Jan

 

In de afgelopen periode heb ik de lessen van Ida gevolgd in Hilversum. Voor mij een geweldige leuke ervaring en vooral ook een nuttige. Vooral de grammatica heeft mij een stuk verder gebracht. Ben er erg blij mee, en tevreden over. Ida is een uitstekende docent die de lessen speels en informatief houdt...en soms een beetje streng is  :-) 
Maar dat vind ik juist goed!
Johan

Indonesisch is een leuke en interessante taal. Een taal kun je het beste leren door duidelijke en gevarieerde lessen en door intensief contact.Je leert zo snel en het helpt je om te spreken. Bij Ida ben je aan een zeer goed adres om, in een groep of privé, effectief Indonesisch te leren. Semoga sukses!
Koos

Als je Bahasa Indonesia wilt leren dan is Ida een zeer goede docente die je dat kan leren.
Ze kan je in heldere en op begrijpelijke wijze de grammatica uitleggen, wat altijd een onderdeel uitmaakt van een vreemde taal. Ook wordt er tijdens de lessen veel geoefend met spreken en luisteren. Daardoor kan ik leuke gesprekken voeren met de locale bevolking als ik met vakantie ben op Bali. Dus kom naar Ida zodat zij jou dit ook kan leren.
Inge

De lessen bij Ida zijn door de kleine groep nuttig omdat iedereen genoeg tijd heeft in de les om te oefenen in spreken. Ook heeft Ida veel praktische kennis van (taal)gewoontes in Indonesië die niet in de boeken staan.
Helemaal gezellig is het als er indo's meedoen aan de cursus!
Peter

Op zoek naar een goede en leuke cursus Bahasa Indonesia? U hebt het nu gevonden: een cursus voor beginners, die al snel in de praktijk toepasbare gesprekjes kunnen voeren en ook naar de taal leren luisteren. Onder leiding van een enthousiaste lerares en met gezellige medeleerlingen in een kleine groep. De meegebrachte spekkoek  was “enak”(=lekker). Het geeft een extra dimensie aan mijn a.s. reis naar mijn moederland en ik verheug me op het vervolg van de cursus.
Frank

Een leuke en leerzame ervaring om Bahasa Indonesia te leren.
Het is een pittige cursus, gegeven door een deskundige docente.
De sfeer is uitstekend!
Hermien

Inmiddels de vervolgcusus zo goed als afgerond, met het plan om zeker nog even door te pakken.
De cursus is pittig, maar de docente staat altijd klaar om elke vraag te beantwoorden. Ook per mail heel goede communicatie en het huiswerk wordt vrijwel direct gecontroleerd en retour gestuurd.
Daarnaast een erg leuke (kleine) groep met een hele fijne sfeer!
Wil je Bahasa Indonesia gaan leren, dan raad ik deze cursus zeker aan!
Thamara

Aan te bevelen cursus met enthousiaste en deskundige docente, leuke medegroepsleden en een boeiende, niet al te moeilijke methode om Indonesisch te leren. Heb thuis op de IPad de woorden en zinnen kunnen oefenen . Kost even tijd en dat moet je inplannen, maar dan heb je ook wat. Met de zinnen die je leert kan je gelijk op reis, helemaal voor de praktijk gemaakt.
Marjan

Je kent dat gevoel wellicht wel. Je ouders en schoonouders hebben een groot deel van hun leven doorgebracht in Indonesië. Zelf ben je in Nederland geboren en hebt, zoals in mijn geval, een echtgenote die rond haar zevende jaar vanuit Nieuw Guinea naar Nederland is gekomen. Inmiddels ben je ruim de 50 gepasseerd, en altijd heb je het jammer gevonden dat je de taal uit Indonesië niet hebt meegekregen van je ouders. Zeker als je een keer naar Indonesië gaat en de band met het land gelijk ervaart.

Je probeert her en der te informeren wat de mogelijkheden zijn om iets van een cursus Bahasa te volgen, maar het blijkt erg lastig te zijn om iets passends te vinden. Ook de tweede keer naar Bali, want het gevoel naar Indonesië blijft trekken, merk je het gemis weer. Hoe leuk is het dan als je tegen een cursus Bahasa aanloopt die wel lijkt te passen. In de buurt, betaalbaar en niet voor een hele lange periode. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn de cursus van 11 weken begonnen. Stoppen kan altijd toch.... Maar wat een leuke cursus. De 11 weken zijn inmiddels achter de rug. We hebben in die korte tijd veel geleerd, de medecursisten zijn inmiddels vrienden geworden en Ida als docente heeft ons respect verdiend. Want hoewel zij geen Indische afkomst heeft, kan zij precies vertellen hoe de taal in mekaar zit. Ook de vragen die wij hebben naar aanleiding van de woordjes die wij wel hebben meegekregen uit onze jeugd weet zij goed te beantwoorden. Inmiddels zijn wij zo enthousiast geworden dat wij in het najaar de vervolgcursus gaan doen. Deze zomertijd moeten we wel gebruiken om al het geleerde op peil te houden. Want het moet gezegd worden, het is ook best hard werken.

Voor iedereen die, net als wij, overwogen hebben om Bahasa te leren zou ik willen zeggen: " Dit is een mooie kans, pak hem". Het brengt ons dichter bij onze roots en het is erg leuk als je erachter komt dat je delen van conversaties kunt oppikken, daar waar het nog geen jaar geleden abracadabra was.
Frank en Jane