Mijn naam is Ida Albertsboer. Ik ben als zelfstandige werkzaam in de journalistiek én actief als docent. Doordat ik zowel privé als voor mijn werk regelmatig reis, ben ik ‘verliefd’ geworden op Azië.

 

Studie
Na een eerste bezoek aan Indonesië in de jaren 90, ben ik de taal gaan leren. Dat leidde tot steeds meer bezoekjes aan Indonesië, en uiteindelijk besloot ik in 2005 naast m’n werk Indonesisch te gaan studeren aan de Universiteit Leiden. In 2009 behaalde ik mijn Bachelor diploma Talen en Culturen van Indonesië, gevolgd door het Masterdiploma Indonesian Studies voor de richting ASEAN Society Economy and Politics.Kennis van Indonesië
Zowel door mijn studie als door mijn werk in de journalistiek houd ik me nu al ruim 20 jaar bezig met Indonesië. En ik leer nog dagelijks bij door de contacten met mijn Indonesische vriend(inn)en. 

 

Lesgeven
In januari 2012 ben ik begonnen met lesgeven. Sindsdien hebben zich veel Nederlanders, Indo's, Molukkers en mensen van Indonesische afkomst gemeld. Elke groep is weer een verrassing. Wil je hun ervaringen weten? Lees hier de ervaringen van cursisten.


Blank
Ik ben dus een blanke Nederlandse zonder een druppel Indonesisch bloed. Is dat niet jammer als je de taal écht goed wilt leren? Ja en nee. Voor een beginner is het juist fijn om van een Nederlander les te krijgen, omdat die vaak beter de cultuurverschillen en de problemen bij het leren van de taal aanvoelt dan een native speaker. 

 

Vervolg
Heb je die basis eenmaal gelegd, dan is het natuurlijk geweldig om de vervolglessen te krijgen van een 'echte Indonesier'. Ik heb zelf ook heel veel geleerd van mijn Indonesische vrienden. Daarom richt ik mij ook vooral op 'beginners' en 'licht gevorderden' en als je daarna verder wilt, dan kan ik je altijd van advies dienen bij het vinden van 'native speakers' met wie je verder kunt oefenen.