Selamat makan

Eten is in Indonesië erg belangrijk. En het is natuurlijk ook erg lekker! Elk eiland en elke regio heeft weer zijn eigen specifieke keuken. Hieronder vind je regelmatig een nieuw recept. Voor meer recepten: kijk in het receptenarchief.

Eet smakelijk - selamat makan!

 

Urap

Urap is een groentegerecht uit midden Java. Groenten worden beetgaar gekookt en op smaak gebracht met kruidige kokos. Een heerlijk bijgerecht (lauk-pauk) bij een Indische- of Indonesische maaltijd.

Je kunt variëren met verschillende groenten, als ze maar lekker knapperig zijn. De kokos kun je natuurlijk zo scherp maken als je wilt.

Ingrediënten Bahan
15 stuks kouseband 15 kacang panjang
100 g kool 100 g kol
75 g taugé 75 g tauge
150 g wilde spinazie (of andere bladgroente) 150 g daun bayam (atau daun yang lain)
100 g geraspte kokos (liefst vers) 100 g kelapa parut (segar)
Bumbu Bumbu
4 rode lombok 4 cabah merah
3 teentjes knoflook 3 siung bawang putih
1 vingerlengte kentjoer 1 jari kencur
1 stukje trassi 1 bagian terasi
4 citroenblaadjes 4 daun jeruk perut
2 tl Javaanse suiker 2 sdt gula jawa
1/2 tl zout 1/2 sdt garam


Snij de kouseband in stukjes van 2 cm, de kool in reepjes en was de spinazie.
Kook deze groenten beetgaar.

Maak de bumbu fijn in een cobek en meng dit met de kokos.
Stoom dit mengsel 30 minutenen in een stoompan of wajang.

 

urap stomen 510

 

Laat de kokos even afkoelen en meng dit met de groenten.

 

urap 510

 

Selamat makan !