Sambal hati hati

Hati-hati = voorzichtig. Je moet dus wat voorzichtig zijn met deze sambal ;-)

hati=lever (en soms ook hart)
Sambal hati ayam peteh is dus een (scherpe) sambal van kippelever en stinkbonen (peteh)
Dus, voorzichtig! Niet aan iedereen voorzetten, alleen aan de liefhebbers!

 

Ingredienten sambal hati hatiSmall 

 

Ingredienten Bahan       
250 gram kippenlever 250 g hati ayam
100 gram stinkbonen 100 g peteh
1 limoen 1 jeruk limon
400 ml santen 400 ml santen
2 rode lombok 2 cabai merah
Kruidenmengsel Bumbu
2 sjalotjes 2 bawang merah
4 teentjes knoflook 4 siung bawang putih            
4 rawits (mag ook meer)                  4 cabai rawit
een stukje trassi trassi

 

Was de kippelevers en snijd de zeentjes en andere ongerechtigheden er af. Eventueele groene verkleuring moet je er ook af snijden, dat smaak bitter.

Kook de levers 10 minuutjes in water met wat zout en spoel ze af met koud water.
Snijd de levers in kleine stukjes.

Splits de peteh bonen in tween. Dit gaat gemakkelijk met en schilmesje.
Schil en kneus de laos. Snijd de lombok in dunne ringetjes

Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in een vijzel en fruit dit aan in wat olie.
Voeg de laos en de helft van de santen toe en laat log even doorpruttelen.
Hierna kunnen de lever en de peteh erbij met de rest van de santen.
Maak op smaak met zout limoensap en laat de sambal stoven tot de saus dik is.
Garneer met de lombok ringetjes.

 

Sambal hati hati Small

 

Selamat makan !