Acar campur

acar campurkop- 200

Je kent dit gerecht vast vanuit een potje.... Maar als je het zelf maakt is het
z├│veel lekkerder en knapperiger. Echt de moeite waard.
Kortom: een heerlijk bijgerecht dat niet mag ontbreken bij de rijsttafel.

 

Ingredi├źnten Bahan
200 g  witte kool 200 g  kol
75 g  spercieboontjes       75 g  buncis
150 g  wortel 150 g  wortel
100 g  bloemkool 100 g  bunga kol
100 g  komkommer 100 g  ketimun
75 g  tauge 75 g  taugeh
4 dl  azijn 4 dl  cuka
100 g  suiker 100 g  gula
 zout  garam
2  rode lomboks 2 bunga  cabe
Bumbu Bumbu
2  sjalotjes 2  bawang merah
2 teentjes  knoflook 2 siung  bawang putih
1 vingerlengte  geelwortel 1 jari  kunyit
3 cm  gember 3 cm  jahe
5  kemirinootjes 5 buah kemiri

 

Snijd de kool in dunne reepjes, de wortel in dunne plakjes en de boontjes in stukjes. Verdeel de bloemkool in kleine rozetjes en snij de komkommer in dunne plakjes.

Maak de bumbu fijn in een vijzel of keukenmachine.
Fruit dit aan in een beetje olie. Als dit lekker gaat ruiken kunnen de sperziboontjes, azijn ,suiker en zout erbij. Na 5 minuutjes kunnen de wortel, bloemkool en kool erbij.
Laat dit koken tot de groente beetgaar is.

Nu kan alles afkoelen en de komkommer en de tauge erbij.
Laat de acar een dag op smaak komen in de koelkast.

 

acar campur 510

 

Selamat makan !