Recepten

Als er één ding is waar Indonesiërs graag over praten dan is het: lekker eten. En dat is niet voor niets, want de Indonesische keuken is heerlijk. Daarom bieden we je hier een paar van onze favoriete Indonesische recepten. Selamat makan! (= eet smakelijk!)

Recepten

Als er één ding is waar Indonesiërs graag over praten dan is het: lekker eten. En dat is niet voor niets, want de Indonesische keuken is heerlijk. Daarom bieden we je hier een paar van onze favoriete Indonesische recepten. Selamat makan! (= eet smakelijk!)

Gulai Tempe

Gulai is een soort curry met veel kruiden, gekookt in kokosmelk. Het lijkt op Kari (=curry) waarvan de oorsprong natuurlijk in India ligt. Gulai wordt wel ‘kari a la Indonesia’ genoemd. Meestal wordt een gulai met vlees of vis gemaakt. Toen ik een oudere Javaanse vrouw vertelde…

Sate Ayam

Iedereen legt wel eens wat saté op de BBQ… Het is bijna een ‘gewoon Nederlands gerecht’ geworden. Maar échte Indonesische saté lijkt niet op die dikke hompen (varkens)vlees die bij het gemiddelde cafetaria worden warm gemaakt in een melige pindabrei.

Sate Kambing

Sate kambing is een van de populairste en bekendste gerechten afkomstig van Java. Kambing = geit, dus het gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van geitenvlees, maar ook van schaap of lam (domba=schaap, anak domba= kind van een schaap, dus lam).