ACAR CAMPUR

Je kent dit gerecht vast vanuit een potje.... Maar als je het zelf maakt is het zóveel lekkerder en knapperiger. Echt de moeite waard. Kortom: een heerlijk bijgerecht dat niet mag ontbreken bij de rijsttafel.

ACAR CAMPUR

Je kent dit gerecht vast vanuit een potje…. Maar als je het zelf maakt is het
zóveel lekkerder en knapperiger. Echt de moeite waard.
Kortom: een heerlijk bijgerecht dat niet mag ontbreken bij de rijsttafel.

Dit heb je nodig

    • 200 g witte kool
    • 75 g sperziebonen
    • 150 g wortel
    • 100 g bloemkool
    • 100 g komkommer
    • 75 g tauge
    • 4 dl azijn
    • 100 g suiker
    • zout
    • 2 rode lomboks

     

    • 2 sjalotjes
    • 2 tenen knoflook
    • 1 vingerlengte geelwortel
    • 3 cm gember
    • 5 kemirinootjes

    Zo maak je het

    Snijd de kool in dunne reepjes, de wortel in dunne plakjes en de boontjes in stukjes. Verdeel de bloemkool in kleine rozetjes en snij de komkommer in dunne plakjes.

    Maak de bumbu fijn in een vijzel of keukenmachine.
    Fruit dit aan in een beetje olie. Als dit lekker gaat ruiken kunnen de sperziboontjes, azijn ,suiker en zout erbij. Na 5 minuutjes kunnen de wortel, bloemkool en kool erbij.
    Laat dit koken tot de groente beetgaar is.

    Nu kan alles afkoelen en de komkommer en de tauge erbij.
    Laat de acar een dag op smaak komen in de koelkast. 

    Selamat makan!